Ta przekąska na przyjęcie nie tylko świetnie smakuje, ale również przepięknie wygląda. Wypróbuj ten przepis.

Szukasz nietuzinkowej, ale prostej w przygotowaniu przystawki dla swoich gości. Wypróbuj ten przepis. To danie nie tylko świetnie smakuje, ale również przepięknie wygląda. Co ważne jego wykonanie nie zajmie ci dużo czasu. Każdy miłośnik grzybów, ale nie tylko będzie zachwycony.

Składniki:

  • 3 jajka
  • 125g twarogu
  • 250 g marynowanych grzybów
  • ogórek
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Jajka ugotuj na twardo. Kiedy ostygną obierz je i zetrzyj na drobnej tarce. Następnie na tej samej tarce zetrzyj również ser. Do mieszaniny dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majonez. Dopraw solą a następnie dokładnie wymieszaj.

Pieczarki ostrożnie pozbaw nóżek, tak aby powstało w nich niewielkie zagłębienie, a ogórka pokrój w plastry o grubości 0.5 cm. Nie ma potrzeby obierania ogórka.

Nabierz łyżkę masy jajecznej a następnie nadaj jej kształt wałeczka. Będzie to łodyga naszego „grzybka”. Postaw ją na kawałku ogórka. Na łodygę połóż pieczarkowy kapelusz.

Tak przygotowane grzybki podawaj na talerzu udekorowanym sałatą oraz ziołami.

error: Treść zabezpieczona !!