Poznaj przepis na ciasto z herbatnikami, który zawsze wychodzi! Nie musisz mieć zamiłowania do gotowania i pieczenia, wystarczy odrobina czasu. Dzięki naszej propozycji zachwycisz rodzinę domowym deserem.
Składniki:
Składniki na polewę:
Przygotowanie:
Do wykonania ciasta z herbatnikami należy przygotować blachę o wymiarach 20 cm x 30 cm. Na samym początku herbatniki należy namoczyć w mleku, nie dłużej niż kilka sekund. Tak powstanie pierwsza warstwa z herbatników na dnie brytfanki.
Koniecznie twaróg należy wymieszać z cukrem pudrem, a śmietanę ubić z budyniem w proszku oraz mlekiem. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Bardzo pomocny jest w tym mikser. Po zmniejszeniu obrotów robota do przygotowanego kremu dodajemy twaróg i ponownie ubijamy.
Tak przygotowaną masę rozprowadzamy na warstwie herbatników. Na krem nakładamy kolejne namoczone ciastka i ponownie przygotowany krem. Tak zostanie nam do przygotowania ostatnia warstwa z herbatników, którą polejemy przygotowana polewą.