Kiedy mam ochotę na szybki obiad, korzystam z tego przepisu: wystarczy pokroić mięso, cebulę robi się samo!
Doskonały i mało wymagający przepis na przepyszną wieprzowinę. Idealna opcja, gdy będziesz potrzebować pomysłu na szybkie i smaczne danie!

Potrzebujesz:
- 500 g wieprzowiny
- 1 cebula
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
- szczypta kolendry
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- 1 czerwona papryka
- olej roślinny
Przygotowanie:
Najpierw pokrój mięso na cienkie, mniejsze paski. Cebulę umyj i pokrój na pół pierścienie.
Oba składniki przełóż do miski, posól, popieprz, dodaj szczyptę kolendry, rozgnieciony czosnek i dobrze wymieszaj dłońmi. Dodaj sos sojowy i ponownie wymieszaj.

Wstaw do lodówki na 15 minut. Następnie wlej olej na patelnię i podsmaż przygotowane mięso z cebulą przez 15-20 minut. W międzyczasie wyczyść czerwoną paprykę, pokrój ją na cienkie paski i dodaj do mięsa na patelnię.
