Zadbaj o swoje zdrowie jedząc trzy jajka dziennie. Efekty zauważalne po tygodniu.

Jedz trzy jajka dziennie przez minimum tydzień i sprawdź jakie zmiany zauważysz.

Coraz więcej osób ostatnio usuwa ze swojej diety produkty pochodzenia zwierzęcego i nabiał. Przechodzą na dietę wegańską, ale nie są świadomi tego, że w ten sposób tracą wiele cennych składników odżywczych. Jaja to bardzo cenny i zdrowy składnik diety. Zaufaj mi!

Jeśli włączysz do swojej diety trzy jajka dziennie na śniadanie to nie tylko poprawi się Twoje zdrowie, ale również zapewnisz sobie ochronę przed wieloma chorobami. Jajka to naturalny super produkt, który ma wiele cennych właściwości. Sprawdź jakie przynoszą korzyści dla organizmu.

Nie masz potrzeby zamartwiać się o poziom cholesterolu zawarty w jajkach

Jajka w swoim składzie zawierają tylko 180-186 mg cholesterolu, a Twoja wątroba produkuje każdego dnia 1000-2000 mg cholesterolu. Jajka pomagają zastąpić szkodliwy cholesterol jego zdrowym zamiennikiem.

Jajka sprzyjają zdrowym i silnym kościom

Jajka są bogate w wapń i witaminę D. Po za tym regulują wchłanianie fosforu i wapnia, a to sprawia, że zęby i kości są silne.

Dietetycy zalecają regularne spożywanie jajek

Po za funkcją wzmacniania kości i zębów, jajka wzmacniają również mięśnie. Ilość białka zawarta w dwóch jajkach odpowiada jednej porcji mięsa. Jajka mają korzyści zdrowotne mięsa, bez dodatkowego spożywania tłuszczu.

Jajka zawierają wiele składników odżywczych

Spożywanie jajek przyczynia się do prawidłowego wzrostu i rozwoju całego ciała. Są bogate w witaminę A,E, B6. Zawierają ryboflawiny, selen, magnez, żelazo i fosfor.

Jajka pomagają w utracie wagi

Jajka są pełnowartościowym źródłem witamin i składników odżywczych, które przyczyniają się do zrzucenia nadmiaru kilogramów. Zawierają małą ilość kalorii, która jest niezbędna do codziennej aktywności.

Jajka to wyjątkowy i smaczny pomysł na śniadanie

Według Amerykańskiego Koledżu Odżywiania i Międzynarodowego Magazynu na temat Nadwagi „International Journal of Obesity” jedzenie jajek na śniadanie przyczynia się zmniejszenia skłonności do przejadania się w ciągu dnia.

Jajka zawierają przeciwutleniacze

Żółtka jajek zawierają w sobie dużą ilość luteiny i zeaksatyny, która znacznie zmniejsza ryzyko występowania katarakty i degeneracji siatkówki. Ponadto jajka są bogatym źródłem witaminy A, dzięki temu zapobiegają ślepocie nocnej.

Jajka zawierają duże ilości białek zwierzęcych

Białko to niezbędny element budulcowy mięśni. Kontroluje nadmierne napięcie i zdrowie kości. Białko jest też niezbędne do utraty wagi. Jedno jajko zawiera aż 6 gram białka. Niedawno przeprowadzane badania, udowodniły również, że jajka redukują ryzyko występowania chorób serca.

Podziel się tymi ważnymi informacjami ze swoją rodziną i znajomymi!

error: Treść zabezpieczona !!