Kapustę pokroić w cienkie plasterki. Umyj ogórka, pokrój w pierścienie, a następnie w paski.
Złóż razem w misce. Jabłko obrać i pokroić w cienkie paski. Wlać sok z cytryny.
Dodaj do miski razem z posiekanym koperkiem. Sól i pieprz. Dodaj jogurt lub kwaśną śmietanę (polecam jogurt, jeśli masz ochotę na naprawdę dietetyczną sałatkę).
Dodajemy również kukurydzę. Dobrze wymieszać. Wszystko gotowe. Życzymy smacznego!
Kapustę i ogórka pokroić jak w pierwszym przepisie.
Następnie dodać posiekaną kolendrę i koperek. Jajka ugotowane na twardo podzielić na białka i żółtka. Białka pokroić na małe kawałki, a żółtka rozgnieść widelcem.
Dodaj białka do miski z warzywami. Do żółtek dodać sól, pieprz, olej, musztardę i śmietanę. Mieszamy.