Karkówka na ziemniakach i cebuli: sekretna sztuczka szefa kuchni, dzięki której mięso będzie wyjątkowo soczyste

Doskonały przepis na karkówkę z piekarnika, który uwielbia moja cała rodzina. Połączenie soczystej karkówki, musztardy i sera na pewno zasmakuje również Tobie. Dzięki prostej sztuczce mięso będzie niesamowicie soczyste i smaczne!

Potrzebujesz:

  • 3 ziemniaki
  • 1 cebula
  • Sól dla smaku
  • 1/2 gałązki rozmarynu
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 5 kawałków karkówki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 200 g twardego sera
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego

Przygotowanie:

Pokrój ziemniaki i cebulę na plastry.

Wyłóż na blachę do pieczenia, dopraw solą, pieprzem i skrop olejem. Mięso dopraw przyprawami, musztardą, rozmarynem, oliwą i odstaw na 10 minut.

W misce wymieszaj śmietanę, jogurt, starty ser. Karkówkę ułóż na warzywach i posmaruj śmietaną.

 

Przykryj wilgotnym papierem do pieczenia i folią. Dzięki tej sztuczce mięso pozostanie wyjątkowo soczyste i smaczne. Piecz przez 40 minut w 180 ° C.

Odkryj blachę i piecz jeszcze 15 do 20 minut w 180 ° C. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!