Blachę do pieczenia przykrywamy papierem do pieczenia i układamy obok siebie długie biszkopty , które wcześniej namoczyliśmy w mleku. Do garnka wlać budyń waniliowy , wlać mleko i wymieszać trzepaczką. Dodaj cukier i ugotuj gęsty budyń. Ostudź przez około 25 minut. Następnie ubijamy mascarpone w budyń.
Ubij bitą śmietanę na gęstą bitą śmietanę i wkraplaj porcjami na masę budyniową. Wsyp orzechy laskowe do suchej patelni, przykryj cukrem, polej wodą i pozwól im skarmelizować. Następnie przenieś je do blendera i posiekaj.
Orzechy wbijamy w śmietanę i nakładamy na biszkopty , które przygotowaliśmy na blasze do pieczenia. Stopniowo zwiń papierem do pieczenia i wstaw do lodówki na godzinę.
W międzyczasie przygotuj lukier. Masło z połamaną czekoladą można rozpuścić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Ćwiczymy trzepaczką, aż uzyskamy zwarty lukier. Dekorujemy nią górę rolady, posypujemy posiekanymi orzechami i możemy podać .