Naprawdę prostym i atrakcyjnym deserem są kostki puszystego ciasta biszkoptowego. Najlepsze jest to, że wystarczy go upiec, pokroić i obtoczyć w czekoladzie.
Białka umieścić w misce, zachować żółtka. Ubij sztywne szczyty i ubij cukier. Następnie stopniowo ubijać żółtka, cukier waniliowy, sól, olej i na końcu mleko. Wymieszaj proszek do pieczenia ze zwykłą mąką i przesiej do miski. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby ciasto pozostało ładne i puszyste.
Formę o wymiarach 33×23 centymetry (może być większa, wtedy będą mniejsze kostki) wysmarować masłem. Następnie wyłożyć papierem do pieczenia i wlać do niego ciasto. Rozgrzej piekarnik do 180°C i piecz biszkopt przez 25 do 30 minut. Gdy ciasto ostygnie, zdejmij z niego papier do pieczenia, wyrównaj brzegi i nożem pokrój w kostkę.
Podczas pieczenia przygotuj czekoladę. Masło, mleczną i gorzką czekoladę, cukier i mleko umieścić w rondelku i podgrzewać, aż wszystko się rozpuści. Na talerzu posypać wiórkami kokosowymi. Zanurz przygotowane kostki w czekoladzie, następnie obtocz je w wiórkach kokosowych i pozwól im stwardnieć.