Przepis jest idealny dla Ciebie, jeśli poszukujesz oryginalnego rozwiązania dla typowych kotletów schabowych.
W pierwszej kolejności namocz wszystkie kromki chleba w 100 ml mleka i odczekaj parę minut. Następnie do namoczonego pieczywa dodaj drobno posiekaną w kostkę cebulę oraz sól i pieprz. Wszystkie składniki należy starannie wymieszać.
Weź trochę mielonego mięsa i uformuj z niego nieduży placek. W środku masy należy położyć niedawno przygotowane nadzienie i zwinąć, dokładnie zaciskając brzegi. W taki sposób przygotuj kotlety z pozostałego mięsa.
W talerzu z głębokim dnem rozbij surowe jajka z resztą mleka. Dodaj do powstałej mikstury pół szklanki mąki, odrobinę sody oraz sól i pieprz. Całość wymieszaj. Rozgrzej na patelni trochę oleju, a kotlety obtocz w masie. Mięso należy smażyć na patelni do zarumienienia z obu stron. Smacznego! Kotlety można podawać z ziemniaczanym puree lub sałatką z marynowanych ogórków.