Przepis ten można przygotować na dwa sposoby. Pierwszy z nich jest zalecany przez cukiernika. Druga wersja zawiera 2 produkty, ale zachowuje ten sam pyszny smak.
Składniki:
Sposób przygotowania:
W teflonowej misce umieść śmietankę. Doprowadzić do wrzenia śmietankę, cukier i wodę. Wymieszaj składniki w rondelku. Podgrzewaj, aż osiągną temperaturę 115°C. Powinno to zająć od 5 do 7 minut. Powinno to zająć od 5 do 7 minut. Następnie wyłącz ogień i wmieszaj kakao. Połącz wszystkie składniki, aż uzyskasz gładką masę.
Wymieszaj masło z masą, aż będzie dobrze połączona. Pozostawić masę do ostygnięcia. Miskę należy pozostawić na noc w lodówce. Następnego dnia wymieszać składniki w misce. Krem jest już gotowy. Można go używać do dekorowania ciast lub do wyrobu pomady.
Choć krem ten jest powszechnie przygotowywany w domu, nie jest dobrze znany pod swoją nazwą.
Składniki:
Sposób przygotowania:
W rondelku podgrzej śmietankę. Podgrzej śmietankę i dodaj posiekaną czekoladę. Mieszaj czekoladę, aż się rozpuści. Przestań mieszać rondel, jeśli po bokach zaczną się tworzyć bąbelki. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie włóż do lodówki na nie mniej niż 12 godzin.