Porada od cukiernika, jak zrobić idealny krem do dekoracji oraz nadzienia – to tylko 3 składniki – tutaj przepis

Cukiernicy mają bardzo ciekawe sposoby na przygotowanie kremów do ciast, dlatego też prezentujemy przepis, który pochodzi od najlepszych cukierników i doskonale pasuje do wszystkich ciast oraz kremów.

Poza dekoracją ciast ten krem może być używany do przygotowywania pysznych kremów. Dodatkową jego zaletą jest to, że jego przygotowanie jest naprawdę bardzo proste.

Niezbędne składniki

  • 300 mililitrów mleka
  • 200 gramów cukru
  • 125 gramów mleka

Masło należy dokładnie wymieszać z cukrem pudrem i dodać mleko. Po wymieszaniu krem jest gotowy.

Krem budyniowy

Do wykonania tego kremu będzie potrzebne

  • 500 mililitrów mleka
  • 50 gramów mąki pszennej
  • 4 żółtka
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • 200 gramów cukru pudru

Przygotowanie

Żółtka należy wymieszać z cukrem i wanilią aż do uzyskania gładkiej masy. Następnie podgrzewamy mleko aż do zagotowania. Do zagotowanego mleka wlewamy poprzednio przygotowaną masę.

Całość należy gotować na niewielkim ogniu i cały czas dokładnie mieszać do momentu gdy masa będzie odpowiednio gęsta. Do tak powstałego kremu można dodać śmietanę, masło czy też wiórki kokosowe.

error: Treść zabezpieczona !!