Wszystkie inne zachwycą się deserem o tajemniczej nazwie kremowe kubki o smaku karmelu. Jest tani oraz prosty w przygotowaniu, a połączenie cynamonu, karmelu i jabłek zadowoli podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Do przyrządzenia deseru potrzebne będzie:
W przypadku gdy jabłek jest więcej pozostałe składniki należy proporcjonalnie zwiększyć. Do dekoracji deseru należy przygotować:
Jabłka należy umyć i wydrążyć z nich gniazda nasienne. Następnie pokroić na mniejsze kawałki i zblendować. Całość zalać mlekiem i dokładnie wymieszać aż powstanie jednolita masa i przecedzamy.
Dodajemy budyń oraz mąkę ziemniaczaną i całość gotujemy, aż do zgęstnienia cały czas mieszając. Masę wlewamy do przeźroczystych szklanek i odstawiamy na ok. 2 godziny w zimne miejsce.
Aby udekorować deser, obieramy drugie jabłko i kroimy go na malutkie kawałki, wcześniej usuwając pestki. Mieszkamy z cynamonem oraz cukrem i masłem i gotujemy przez około 10 -12 minut.