Leniwe knedle z twarogiem, gdy je spróbujesz nie będziesz chciała innych: Masz wspaniały obiad w 15 minut.

Polecam ten przepis wszystkim, którzy lubią szybkie i naprawdę smaczne przepisy. Moje dzieci chętnie jadłyby te pierogi codziennie, bardzo lubimy nadziewane lub bez.

Składniki:

  • 500 g grudkowatego twarogu
  • 2 jajka
  • 150 g bułki tartej
  • 100 g kaszy manny dla dzieci
  • sól

Dodatkowo:

  • 50 g cukru pudru
  • 100 g masła

Przygotowanie:

Twaróg pokruszyć.

Dodaj jajka i 50 g bułki tartej. Dodajemy również semolinę baby, sól i połowę cukru.

Wszystko dobrze wymieszaj. Z masy uformować pierogi.

W zależności od grubości twarogu może być konieczne dostosowanie ilości kaszy manny, aby ciasto dobrze się trzymało. Gotujemy we wrzątku. Kiedy wypłyną na powierzchnię, wyjmujemy je i posypujemy resztą bułki tartej, którą podsmażyliśmy na odrobinie masła.

Podawać polane roztopionym masłem i posypane cukrem pudrem. Knedle twarogowe można nadziać drobnymi owocami.

Jednak są świetne właśnie takie. Życzymy smacznego! 🙂

error: Treść zabezpieczona !!