Rewelacyjny smak: Makaron sojowy z mięsem – Przepis.
Jeśli lubisz kuchnię orientalną, makaron sojowy z mięsem będzie Twoim popisowym daniem. Jest proste w przygotowaniu i wygląda imponująco. Nic dziwnego, że nazywają go szklanym makaronem!
Wykonany jest z fasoli, dzięki czemu zachowuje swoją przezroczystość nawet po ugotowaniu. Korzyści z takiego makaronu są większe niż z jakiegokolwiek innego. Mówią, że to ulubiona potrawa samurajów i współczesnych sportowców.
![]()
Bogaty w witaminę E, białko (jak we wszystkich roślinach strączkowych), minerały i błonnik. Pozostaje tylko nauczyć się, jak prawidłowo go ugotować, ale na pewno nie będziesz miał z tym żadnych problemów.

Składniki:
- 250 g makaronu sojowego
- 300 g mięsa wołowego
- 1 papryka
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 2 ogórki
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- 1 łyżka octu
- 4 łyżki wody
- 0,25 łyżeczki kolendry
- 0,25 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
Przygotowanie:
Najpierw namocz makaron w przegotowanej wodzie przez 10-15 minut.

Na patelni z masłem usmaż kawałki mięsa aż się zarumienią.

Do wołowiny dodaj cebulę, posiekaną na półpierścienie i smaż, aż będzie przezroczysta, od czasu do czasu mieszając.

Następnie dodaj paprykę i marchewki pokrojone w paski. Smaż jeszcze 5 minut, następnie dodaj sól, pieprz, kolendrę.

Następnie do smażenia dodaj ogórek i zmiażdżony czosnek, wymieszaj i dodaj makaron.

Wlać sos sojowy rozcieńczony wodą i octem. Dokładnie wymieszaj i duś przez kilka minut. Gotowe! Możesz podawać danie na stół!
