Rewelacyjny smak: Makaron sojowy z mięsem – Przepis.

Jeśli lubisz kuchnię orientalną, makaron sojowy z mięsem będzie Twoim popisowym daniem. Jest proste w przygotowaniu i wygląda imponująco. Nic dziwnego, że nazywają go szklanym makaronem!

Wykonany jest z fasoli, dzięki czemu zachowuje swoją przezroczystość nawet po ugotowaniu. Korzyści z takiego makaronu są większe niż z jakiegokolwiek innego. Mówią, że to ulubiona potrawa samurajów i współczesnych sportowców.

Bogaty w witaminę E,  białko (jak we wszystkich roślinach strączkowych), minerały i błonnik. Pozostaje tylko nauczyć się, jak prawidłowo go ugotować, ale na pewno nie będziesz miał z tym żadnych problemów.

Składniki:

  • 250 g makaronu sojowego
  • 300 g mięsa wołowego
  • 1 papryka
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 2 ogórki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 1 łyżka octu
  • 4 łyżki wody
  • 0,25 łyżeczki kolendry
  • 0,25 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego

Przygotowanie:

Najpierw namocz makaron w przegotowanej wodzie przez 10-15 minut.

Na patelni z masłem usmaż kawałki mięsa aż się zarumienią.

Do wołowiny dodaj cebulę, posiekaną na półpierścienie i smaż, aż będzie przezroczysta, od czasu do czasu mieszając.

Następnie dodaj paprykę i marchewki pokrojone w paski. Smaż jeszcze 5 minut, następnie dodaj sól, pieprz, kolendrę.

Następnie do smażenia dodaj ogórek i zmiażdżony czosnek, wymieszaj i dodaj makaron.

Wlać sos sojowy rozcieńczony wodą i octem. Dokładnie wymieszaj i duś przez kilka minut. Gotowe! Możesz podawać danie na stół!

Gotuj makaron sojowy z sezonowymi warzywami, drobiem i owocami morza: ten przepis jest wszechstronny. Zachowaj przepis do przyszłych eksperymentów.

error: Treść zabezpieczona !!