Udowodnię Wam, że tak nie jest, a ciasto, które sami upieczecie będzie wyjątkowe i zachwyci każde podniebienie. Do wykonania ciasta użyjemy masła, co sprawi, że nasz wypiek będzie rozpływał się w ustach.
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki. Skrapiamy je sokiem z cytryny, aby nie zmieniły koloru.
Mieszamy łyżką. Włączamy piekarnik, aby się powoli nagrzewał i przystępujemy do wykonania ciasta. Miękkie masło, wcześniej wyjęte z lodówki ucieramy np. mikserem, po chwili dodajemy cukry i sól i ucieramy dalej.
Po uzyskaniu gładkiej masy wbijamy po jednym jajku i nadal wyrabiamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i wsypujemy do masy. Łączymy składniki ciasta mikserem, bądź łyżką.
Na koniec dodajemy do ciasta jabłka ( jak ktoś lubi cynamon może go wymieszać z jabłkami) i mieszamy. Wykładamy na blachę pokrytą pergaminem.