Zapomnij o klasycznych klopsikach. Rolka mielona: 500 g mielonego, 2 jajka, bułka tarta, ser, ziemniaki …

Smaczny i szybki obiad, który z pewnością pokochają Twoje kubki smakowe, a także wszyscy domownicy, to coś, o czym marzy każda z nas.

Jeżeli też jesteś zabiegana, jednak chcesz spróbować nowości w kuchni, koniecznie musisz sprawdzić się w tym przepisie!

Co będziesz potrzebować?

  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • 2 jajka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól
  • olej roślinny
  • 90 g sera
  • 4 duże ziemniaki
  • 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu

Przygotowanie:

Na samym początku przypraw mięso mielone swoimi ulubionymi przyprawami. Do całości dodaj 2 łyżki bułki tartej, wymieszaj.

Przygotuj naczynie żaroodporne, które następnie wyłożysz papierem do pieczenia, a potem na całej jego powierzchni rozprowadź mięso. Ser umieść na środku naczynia, użyj papieru do pieczenia do uformowania rolady mięsnej.

Pamiętaj, aby dokładnie połączyć oba końce rolady!

Zawiń ją następnie w olejny papier do pieczenia. Ziemniaki pokrój i posól, a później ułóż je równomiernie w naczyniu żaroodpornym.

Ułóż roladę na ziemniakach. Piekarnik nastaw na 180 stopni, piecz wszystko około 35 minut.

Następnie z powierzchni rolady zdejmij papier i piecz przez kolejne 10-15 minut.

Życzymy smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!