Mielone kotlety z surówką. Domownicy zjedli cały w jeden dzień. Przepis.

Sznycle mielone z serem. Możemy się nimi delektować nie tylko na ciepło do obiadu, ale także na zimno – jako przekąska w podróży.

Składniki:

  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • 100 ml coli
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz

Do panierowania:

  • jajko
  • mąka
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:

Mięso dokładnie wymieszać ze wszystkimi składnikami. Dobrze jest przygotować go co najmniej dwie godziny wcześniej i odstawić.

Formujemy płaskie kotlety, które zawijamy w potrójną panierkę. Smażyć je z obu stron.

Tłuczone ziemniaki lub gotowane ziemniaki nadają się do sznycli idealnie. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!