To danie, które spokojnie możesz podać gościom, czy podczas domowego obiadu. Przepis.

Mięso myjemy i kroimy na plastry grubości o 1 cm. Mięso ubijamy, posypujemy solą i pieprzem, a następnie przekładamy do miski na 15 min aby nabrało aromatu przypraw. Pół cebuli kroimy na cienkie plastry.

Cebulę przekładamy do miski , doprawiamy koprem, solą , pieprzem oraz cukrem i zalewamy octem. Cebulę pozostawiamy w marynacie na 10 minut. Gdy cebula będzie gotowa, wyjmujemy mięso na talerz. Na każdy plaster mięsa wykładamy porcję cebuli i zawijamy w zrazy.

Mięso smażymy  do złocistego koloru. Sos: Resztę cebuli kroimy na bardzo drobno i smażymy na głębokiej patelni. Dodajemy paprykę mieloną, mąkę, śmietanę i niedużą ilość wody. Poszatkowany koper dodajemy na samym końcu. Do gotowego sosu wkładamy zrazy.

error: Treść zabezpieczona !!