Jak zrobić rozpływające się w ustach idealne mięso na każde podniebienie? Oto sekret jak przygotować przepysznie delikatną wieprzowinę!
Przed przystąpieniem do gotowania umyj, osusz i pokrój na duże kawałki mięso. Do suszenia wykorzystaj ręcznik papierowy. Tak przygotowane mięso odłóż do średniej wielkości garnka.
Wymieszaj, przykryj i gotuj na małym ogniu. Możesz co jakiś czas dodatkowo zamieszać. Po ok. 2 godzinach przełóż gotowe mięso do słoika (najlepszy jest takiej wielkości jak na ogórki) i odłóż do lodówki. Tak przygotowane mięso będzie zawsze pod ręką – wystarczy podgrzać!
Tak idealnie miękka i delikatna wieprzowina najlepiej łączy się z każdą domową przystawką. Śmiało podawaj ją z kaszą bulgur lub gryczaną, ziemniakami czy na co tylko masz ochotę! Zadbaj o porcję świeżych witamin szykując szybką surówkę z marchewki i jabłka.