Fantastyczny przepis na mięso mielone.
Nadzienie:
Na sałatkę:
Sos:
Do talerza dodać mięso, posiekaną cebulę, bułkę tartą, jajka, sól, pieprz, pieprz mielony. Wszystko mieszamy rękoma. Dodaj olej i wodę do mieszanki i wymieszaj szpatułką.
Masę mięsną podzielić na 5 części i uformować z nich kulki. Mniejsze miseczki posyp masłem i włóż do nich masę mięsną.
Mieszankę wpychamy palcami do miski wzdłuż krawędzi, tak aby pośrodku było wolne miejsce. Do mniejszej miski dodaj jajka, mleko, sól, posiekaną cebulę. Łączymy wszystko razem.
Do miski z masą mięsną wrzucić starty twardy ser, pomidorki koktajlowe i polać masą jajeczną. Ułóż naczynia na blasze do pieczenia w nieogrzewanym piekarniku i piecz przez 25-30 minut w temperaturze 180°C.
Na duży talerz wrzuć liście kapusty, pomidora i ogórka. Teraz przygotujemy sos: do małej miski dodaj sól, pieprz, olej, sok z cytryny, sos sojowy. Łączymy wszystko razem.