Zamiast kupować wciąż te same wędliny faszerowane chemią, wypróbuj nasz przepis na mięso pieczone we folii! Idealne na zimno na kanapki lub jako dodatek do obiadu. Co najważniejsze – jest łatwe i szybkie w przygotowaniu.
W misce wymieszaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałe przyprawy i dodaj do tego olej roślinny. Całość dobrze wymieszaj. Mięso opłucz, osusz i rozprowadź na nim przygotowaną marynatę. Umieść je w podwójnej warstwie folii i pozostaw w lodówce na 2 godziny.
Po tym czasie, mięso przełóż do naczynia żaroodpornego lub brytfanny i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 szt, przez 1 godzinę. Następnie wyjmij mięso z piekarnika, odwiń z folii i piec je dalej, przez 15 minut. Tak przygotowane mięso można podawać z ziemniakami, frytkami czy warzywami, lub na zimno do kanapek.