Dlatego też prezentujemy wyjątkowy przepis na japońską wieprzowinę, która smażona jest w wyjątkowej pikantnej marynacie sojowej. Przygotowane w ten sposób kawałki mięsa są naprawdę soczyste, jednocześnie posiadając pyszną skórkę. Warto spróbować przygotować tę potrawę i samemu posmakować to wyjątkowe danie.
Pierwszym krokiem jest wyciśnięcie czosnku przez praskę i wymieszanie go z przyprawami i czosnkiem. Do tej mieszanki powinno się dodać skrobię, sos sojowy i wszystko dokładnie wymieszać.
Mięso powinno zostać opłukane i pokrojone w średniej wielkości plastry. Po jego ubiciu zalane powinno zostać zalane w marynacie i odstawione na około 3 godziny.
Po tym czasie olej słonecznikowy trzeba rozgrzać na patelni i usmażyć mięso. Smażyć należy do momentu gdy będzie miała ona złocisty kolor.