Do garnka dajemy jajka, szczyptę soli, miód oraz masło. Roztapiamy masło z resztą składników w kąpieli wodnej, aż do ich połączenia. Do powstałej masy dodajemy sodę. Gdy masa zacznie się pienić dodajemy część mąki i całość razem mieszamy. Studzimy powstałą masę i dodajemy resztę mąki. Zagniatamy powstałe ciasto.
Następnie wykładamy ciasto na stolnice i dzielimy na 8 równych części. Każdy kawałek wałkujemy na płaski, okrągły placek i smażymy na patelni z każdej strony po około 1- 2 minuty. Kolejnym krokiem jest przygotowanie kremu. Mieszamy gotowane skondensowane mleko ze śmietanką.
Tak powstałym kremem smarujemy każdy z powstałych placków układając je jeden na drugim. Na wierzch gotowego ciasta dajemy śmietankę. Skończony deser należy włożyć do lodówki na kilka godzin. Na sam koniec ciasto można udekorować według własnego pomysłu np.: polewą czekoladową.