20 minut i pyszna przekąska z morelami jest gotowa: Szybki i łatwy przepis.
Delikatna morelowa przekąska, która będzie doskonałym towarzyszem w letnie dni. Ciasto rozpłynie się na języku.

Oprócz moreli można oczywiście spróbować również z innymi owocami, ale morele lubimy najbardziej.
Składniki:
- 400 g moreli
- 2 średnie jajka
- szczypta soli
- 60 g cukru pudru
- 60 g mąki pszennej
- 3 g proszku do pieczenia
Do posypania:
- cukier puder
Przygotowanie:

Umyj morele. Pokrój w cienkie plasterki. Przygotujmy proste ciasto:

Dodaj jajka i sól do miski. Wymieszaj mikserem.

Stopniowo dodawać cukier podczas ubijania. Do mieszanki przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj trzepaczką.

Formę wyłożoną papierem do pieczenia posmaruj zmiękczonym masłem. Teraz posyp cukrem. Dzięki temu krokowi deser zyskuje piękny karmelowy akcent. Następnie nakładamy morele na spód i wlewamy ciasto.

Umieść blachę w nagrzanym piekarniku. Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 180°C. Po wyjęciu z piekarnika ostudzić ciasto.

Ciasto przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyjmujemy stary papier i zwijamy. Posyp ciasto cukrem pudrem i podawaj.
