Jem i nie boję się, że przytyję – piekę prawie w każdy weekend: Przepis na mokre ciasto bez grama mąki i cukru.
Doskonały przepis na dietetyczne ciasto o doskonale pysznym smaku! Koniecznie wypróbuj, nawet jeśli jesteś na diecie! Delikatne, puszyste, mega czekoladowe i pyszne!

Potrzebujesz:
- 2 duże banany (350 g)
- 1 łyżka melasy lub miodu
- 20 g jogurtu naturalnego
- 12 g kakao
- 80 g wiórek kokosowych
- 10 g wanilii
- 10g proszku do pieczenia
- 2 jajka (temperatura pokojowa)
Polewa:
- 60 g gorzkiej czekolady
- 60 ml mleka
- Rozmiar formy: 20*20
Przygotowanie:
Włóż do blendera obrane banany.

Dodaj melasę lub miód oraz kakao, jogurt i wiórki kokosowe. Na koniec dodaj wanilię, proszek do pieczenia i wszystko wymieszaj, do uzyskania gładkiej masy.

Teraz ubij jajka. Stopniowo wymieszaj masę kakaową z jajkami do uzyskania jednolitego ciasta. Nasmaruj formę masłem. Wlej ciasto i piecz w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 30 minut. Przygotuj polewę poprzez stopienie czekolady i zmieszanie jej z mlekiem. Polej nią ciasto.
