Pokrój mięso, wypełnij nadzieniem i pyszne nadziewane piersi w 30 min na stole. prosty i smaczny obiad. Zapisz przepis

Dziarski przepis na nadziewane piersi z kurczaka

Idealny przepis na szybki, zdrowy i przepyszny obiad. Dzięki pieczeniu nadziewanych piersi z kurczaka otrzymujemy maksymalnie lekki i pożywny posiłek, który z pewnością zachwyci niejedno podniebienie.

Składniki potrzebne do przygotowania

  • 2 piersi z kurczaka
  • pomidor
  • 100g twardego sera
  • łyżka kwaśnej śmietany
  • łyżka musztardy
  • pieprz czarny, papryka czerwona oraz sól

Sposób przygotowania

Na początku dokładnie myjemy i osuszamy pierś z kurczaka, oraz nacinamy ją wzdłuż (nie przekrajamy całkowicie!).

Precyzyjnie przyprawiamy mięso według uznania.

Pomidora i ser kroimy w plasterki. Mieszamy śmietanę z musztardą w misce i dokładnie je łączymy.

Na każdym kawałku piersi układamy po dwa plastry pomidora i sera, na końcu składamy pierś jak kanapkę.

Na wierzchu mięsa tworzymy 3 nacięcia, następnie kładziemy przygotowaną pierś na blaszkę posmarowaną olejem. Na końcu posypujemy solą oraz smarujemy mieszaniną musztardy i śmietany.

Pieczemy przez około 20-25 min w temperaturze 200°C, po tym czasie możemy położyć na pierś kawałek sera i piec jeszcze od 2 do 5 minut.

error: Treść zabezpieczona !!