Cienkie naleśniki bez mąki: Gdy tylko goście ich posmakują, będą chcieli dokładkę: Przepis.
Te przepyszne cienkie naleśniki bez mąki z pewnością zasmakują wszystkim twoim gościom.
To przepyszne, pachnące oraz chrupiące naleśniki, które zaskakują swoim smakiem i zmieniają postrzeganie naleśników. Nie zwlekaj, tylko przygotuj je według naszego przepisu.
![]()
Składniki:
- 1 l mleka
- 3 żółtka
- 1 kg twarogu
- sól do smaku
- 10 jajek
- 100 g cukru
- 500 g skrobi
- 200 g masła
- 5 łyżek oleju słonecznikowego
Przygotowanie:
Na początku przelej skrobię przez sitko i przejdź do ubijania jajek wraz z dodanymi 5 łyżkami cukru. Po pewnym czasie dodaj do całości olej słonecznikowy oraz mleko.

Gdy substancja będzie dobrze wymieszana, dodaj skrobię i dalej ucieraj do momentu uzyskania gładkiej masy. Teraz przyszedł czas, aby rozgrzać patelnię i rozpocząć smażenie naleśników po obu stronach.

W tym czasie zmiel twaróg wraz z cukrem oraz żółtkami. Przygotowane nadzienie należy nałożyć na upieczone naleśniki, które trzeba zwinąć do środka i włożyć do formy do pieczenia.

Całość polej roztopionym masłem i włóż do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni Celsjusza na około 25 minut.

Naleśniki po wyciągnięciu z pieca prezentują się bardzo estetycznie, ponieważ są rumiane i pięknie pachną. Z pewnością roztopione masło nadaje całości jeszcze lepszego smaku. Tak przygotowane naleśniki z nadzieniem możesz podawać na stół.