To przepyszne, pachnące oraz chrupiące naleśniki, które zaskakują swoim smakiem i zmieniają postrzeganie naleśników. Nie zwlekaj, tylko przygotuj je według naszego przepisu.
Na początku przelej skrobię przez sitko i przejdź do ubijania jajek wraz z dodanymi 5 łyżkami cukru. Po pewnym czasie dodaj do całości olej słonecznikowy oraz mleko.
Gdy substancja będzie dobrze wymieszana, dodaj skrobię i dalej ucieraj do momentu uzyskania gładkiej masy. Teraz przyszedł czas, aby rozgrzać patelnię i rozpocząć smażenie naleśników po obu stronach.
W tym czasie zmiel twaróg wraz z cukrem oraz żółtkami. Przygotowane nadzienie należy nałożyć na upieczone naleśniki, które trzeba zwinąć do środka i włożyć do formy do pieczenia.
Całość polej roztopionym masłem i włóż do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni Celsjusza na około 25 minut.
Naleśniki po wyciągnięciu z pieca prezentują się bardzo estetycznie, ponieważ są rumiane i pięknie pachną. Z pewnością roztopione masło nadaje całości jeszcze lepszego smaku. Tak przygotowane naleśniki z nadzieniem możesz podawać na stół.