Cienkie naleśniki bez mąki: Gdy tylko goście ich posmakują, będą chcieli dokładkę: Przepis.

Te przepyszne cienkie naleśniki bez mąki z pewnością zasmakują wszystkim twoim gościom.

To przepyszne, pachnące oraz chrupiące naleśniki, które zaskakują swoim smakiem i zmieniają postrzeganie naleśników. Nie zwlekaj, tylko przygotuj je według naszego przepisu.

Składniki:

  • 1 l mleka
  • 3 żółtka
  • 1 kg twarogu
  • sól do smaku
  • 10 jajek
  • 100 g cukru
  • 500 g skrobi
  • 200 g masła
  • 5 łyżek oleju słonecznikowego

Przygotowanie:

Na początku przelej skrobię przez sitko i przejdź do ubijania jajek wraz z dodanymi 5 łyżkami cukru. Po pewnym czasie dodaj do całości olej słonecznikowy oraz mleko.

Gdy substancja będzie dobrze wymieszana, dodaj skrobię i dalej ucieraj do momentu uzyskania gładkiej masy. Teraz przyszedł czas, aby rozgrzać patelnię i rozpocząć smażenie naleśników po obu stronach.

W tym czasie zmiel twaróg wraz z cukrem oraz żółtkami. Przygotowane nadzienie należy nałożyć na upieczone naleśniki, które trzeba zwinąć do środka i włożyć do formy do pieczenia.

Całość polej roztopionym masłem i włóż do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni Celsjusza na około 25 minut.

Naleśniki po wyciągnięciu z pieca prezentują się bardzo estetycznie, ponieważ są rumiane i pięknie pachną. Z pewnością roztopione masło nadaje całości jeszcze lepszego smaku. Tak przygotowane naleśniki z nadzieniem możesz podawać na stół.

Życzymy smacznego.

error: Treść zabezpieczona !!