Do blendera włóż garść szpinaku, 2 jajka i płatki owsiane – wszyscy się zajadają tym danie. Zaskoczę Cię przepisem

Zdrowe odżywianie i styl życia to Twoja pasja? Przyjemność sprawia Ci próbowanie nowych rzeczy i eksperymentowanie w kuchni?

Pora byś spróbował zrobić te fantastyczne naleśniki szpinakowe z serem w środku. Ich kolor, który daje szpinak, sprawi, że zobaczysz wiosnę na talerzu i zachęci do jedzenia dosłownie każdego.

Aby zrobić to danie potrzebujesz:

  • 2 jajka
  • 150 g szpinaku
  • 150 g płatków owsianych
  • twardy ser
  • 400 ml wody (2 x 200 ml)
  • 2 łyżki oleju (najlepiej słonecznikowego)
  • pieprz, sól do smaku

Szpinak myjemy, kroimy na drobne kawałki, a następnie blendujemy. W misce łączymy płatki owsiane i jajka.

Wlewamy 200 ml wody i mieszamy do momentu aż powstanie gładka masa. Całość odstawiamy na pół godziny.

Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy olej i pozostałą wodę. Po raz kolejny mieszamy, a następnie dodajemy papkę powstałą ze szpinaku.

Używając chochli nakładamy trochę ciasta na uprzednio natłuszczoną patelnię i smażymy naleśnika, na którego wysypujemy starty ser.

Składamy go na pół i czekamy aż ser się rozpuści. Gotowe!

error: Treść zabezpieczona !!