Niesamowita surówka z lokalnej restauracji – pracownica zdradza przepis, który pokochały tłumy.

Nauczyłam się przygotowywania tej pysznej sałatki od mojej przyjaciółki, która codziennie serwuje ją w restauracji w pobliżu. Wszyscy ją chwalą.

Pasuje ona doskonale do różnych przekąsek i świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju domowych uroczystościach.

Składniki:

  • 1 kg kapusty
  • 5 łyżeczek soli
  • 1 kg marchwi
  • 5 łyżek cukru
  • 1 kg cebuli
  • 3 łyżki oleju
  • 1 kg papryki
  • 3 łyżki octu
  • 1 kg pomidorów
  • 1 kg ogórków
  • opcjonalnie czosnek

Instrukcje przygotowania sałatki:

  1. Wszystkie składniki pokrój w paski.
  2. Dodaj olej, ocet, cukier i sól, a następnie wymieszaj.
  3. Odstaw na 1 godzinę.
  4. Umieść sałatkę w garnku i postaw na ogniu.
  5. Po zagotowaniu gotuj nie dłużej niż 10 minut, aby sałatka pozostała chrupiąca i soczysta.
  6. Rozłóż sałatkę równomiernie w sterylnych słoikach, wraz z marynatą.
  7. Zakręć słoiki pokrywkami.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!