Szukasz nowego kulinarne doświadczenia? Spragnione jest Twoje podniebienie czegoś pysznego, ale jednocześnie zdrowego? Spotkaj swojego nowego kompana w walce przeciwko niezdrowym przekąskom – ogórki gruzińskie!
Wprowadź do swojej spiżarni niesamowitą rewolucję w postaci gruzińskich ogórków, które na zawsze odmienią Twój obraz nudnych sklepowych przekąsek. Te unikalne ogórki dodadzą do Twojej kuchni nową, ekscytującą nutę smaku!
To nie są zwyczajne ogórki. To pociągające połączenie przypraw i ziół, które przekraczają granice tradycyjnej soli. Co więcej, już następnego dnia po przygotowaniu są gotowe do zjedzenia!
1 kg ogórków gruntowych, 3 średnie ząbki czosnku, 1 łyżeczka cukru, 3/4 łyżki soli, 1/2 pęczka kolendry, 1/2 łyżeczki kminku, 1/2 łyżeczki ostrej papryki.
Pozyskaj wszystkie wymagane składniki, umyj ogórki i pokrój je na grube plastry. Zmiel w moździerzu paprykę, kminek, sól i cukier. Obsyp pokrojone ogórki przygotowaną mieszanką ziół. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną kolendrę. Zamknij wszystko w plastikowym pojemniku i potrząśnij, aby składniki dobrze się połączyły. Przenieś pojemnik do lodówki.