Gruzińskie ogórki to niskokaloryczna, pyszna przekąska.

Ogórki są w sezonie!!! To czas na ogórki gruzińskie dla tych, którzy nie lubią słodkich przekąsek.

Co sprawia, że ta przekąska jest wyjątkowa i różni się od innych? Gruzińskie ogórki znane są z intensywnego smaku i aromatycznego zapachu. Są szybkie w przygotowaniu i można się nimi cieszyć już następnego dnia! Nie zwlekaj! Przygotuj danie już teraz i zaskocz swoją rodzinę aromatem ogórków w posiłku.

Składniki potrzebne do przygotowania

  • Trzy ząbki czosnku
  • 0,5 pęczka kolendry
  • 1 łyżeczka cukru
  • Kminek – 0,5 łyżeczki
  • Sól 0,75 łyżeczki
  • Ostra papryka – 0,5 łyżeczki
  • 1kg ogórków

Przygotuj przekąskę

Sól, czerwoną paprykę, cukier i kminek należy zmielić przed wymieszaniem składników.

Umyj ogórki przed pokrojeniem ich na równe kawałki. Następnie przenieś je do pudełka. Konieczne będzie przykrycie ogórków odpowiednią pokrywą. Pokrojone paski doprawić resztą składników i rozgniecionym czosnkiem.

Przykryj pojemnik pokrywką i potrząśnij nim kilka razy, aby przyprawy się połączyły. Umieść ogórki w lodówce i pozwól im odpocząć przez co najmniej godzinę. Ciesz się wspaniałym smakiem ogórków w kanapce lub wymieszanych z innymi potrawami.

error: Treść zabezpieczona !!