Na krem:
Dodaj jajka do miski. Następnie dodać cukier, cukier waniliowy i ubić mikserem.
Dodaj mleko podczas ubijania. Następnie wlewamy olej i chwilę ubijamy.
Do masy wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ubij cienki krem trzepaczką.
Na koniec wsypać mielone orzechy i wymieszać. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozprowadzić równomiernie na całej powierzchni.
Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25 minut w temperaturze 180°C. Ciasto kroimy według mniejszej formy, w której przygotujemy sam deser i odkładamy wycięte brzegi.
Włóż ciasto do formy i zalej mlekiem. Zmiel wycięte krawędzie ciasta na blasze na proszek.
Wlej mleko do garnka. Dodać żółtka, cukier waniliowy, cukier, skrobię i dokładnie wymieszać trzepaczką.
Mieszaj śmietanę na kuchence na małym ogniu, aż zgęstnieje. Wyłącz garnek, dodaj masło, czekoladę i mieszaj póki gorące, aż składniki się rozpuszczą.
Na ciasto nakładamy śmietanę, przykrywamy kolejnym arkuszem ciasta i zalewamy mlekiem. Posmarować kremem , wierzch posypać pokruszonym ciastem i wstawić do lodówki na 3 godziny.