Ależ tak! Gwarantujemy, że z naszego przepisu otrzymasz przepyszne ciasto z owocami, które zachwyci niejednego konesera słodkości. Dodatkowo jest bajecznie proste, więc nawet niewprawna gospodyni sobie z nim poradzi. Użyj dowolnych owoców i podziel się tym niesamowitym smakiem z całą rodziną.
Najlepiej, aby wszystkie składniki (poza mlekiem) były w temperaturze pokojowej.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. Do dużej miski wbij jajka, następnie dodaj cukier i sól. Wymieszaj składniki trzepaczką lub mikserem na wolnych obrotach. Wlej powoli mleko i olej, całość wymieszaj. Stopniowo dodawaj mąkę i proszek do pieczenia, aż masa stanie się jednolita i nie będą widoczne grudki.
Przygotuj formę o średnicy 24cm. Wyłóż jej dno papierem do pieczenia lub wysmaruj tłuszczem. Następnie wlej masę i równo rozprowadź. Wyrównaj w razie potrzeby szpatułką. Na wierzch ciasta wyłóż równomiernie owoce (nie za gęsto). Włóż formę do nagrzanego piekarnika na 40 minut. Ciasto musi ostygnąć zanim zostanie wyjęte z formy i poporcjowane.