Ten łatwy przepis na bardzo smaczne, puszyste i mięciutkie pączki jest idealny nawet dla największego smakosza.
Dla uzyskania najlepszego efektu składniki potrzebne do przyrządzania ciasta powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski należy wlać jogurt, jajka sól oraz cukier i dokładnie wymieszać, następnie dodać 3 łyżki oleju i sodę oczyszczoną.
Po dokładnym wymieszaniu składników, należy stopniowo dodawać przesianą przez sitko mąkę i ponownie połączyć ze sobą na gładką, elastyczną masę. Jeśli ciasto będzie za rzadkie, dodaj więcej mąki. Kolejnym etapem jest zawinięcie gotowego ciasta w folię spożywczą i odstawienie na 25 minut.
Następnie ciasto należy podzielić na dwie części i każdą część rozwałkować osobno na grubość około 1 cm. Przy pomocy szklanki, wykrój okrągłe kółka i w każdym z nich wytnij mniejszy okrąg ( na kształt pączka z dziurką). W międzyczasie na patelnie wlej odpowiednią ilość oleju.