Pieczone jabłkowe bułeczki – Całą blachę zrobisz w 20 minut! Nic prostszego

Jabłkowe bułeczki w nieco ponad kwadrans

Myślałaś, że nie da się upiec nic pysznego w 20 minut? Nic prostszego. Czytaj dalej a poznasz tajemniczy przepis, jak upiec pyszne owocowe bułeczki w niespełna pół godziny.

Lista składników

  • 4 jabłka
  • 500 g mąki pszennej, najlepiej tej do wypieków
  • 4 jajka
  • 120 g cukru
  • 200 g masła
  • torebka cukru waniliowego
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania

Jajka roztrzep, a następnie dodaj do nich roztopione wcześniej masło. Dosyp uprzednio wymieszane ze sobą cukier i cukier waniliowy. Połącz mąkę z proszkiem do pieczenia i w dalszej kolejności dodawaj je stopniowo do pozostałych składników.

Do starannie wymieszanego ciasta dorzuć pokrojone w kosteczkę jabłka. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem i zachowując 5 cm odległości wykładaj kolejne porcje ciasta, które niebawem zmienią się w mięciutkie i rozpływające się w ustach bułeczki.

Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. I gotowe! Wariantów bułeczek jest wiele, w zależności od owocu na który się zdecydujesz. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!