Odkąd spróbowaliśmy tego pysznego mięsa, już nie robimy tradycyjnie. Przepis na pyszne pieczone plastry wołowiny

Prezentujemy wyjątkowy przepis na pieczone plastry wieprzowiny. Po zapoznaniu się z tym przepisem już nigdy nie zrobi się wieprzowiny w sposób klasyczny. Przygotowanie wieprzowiny w ten sposób może zaskoczyć każdego, kto jej spróbuje. Przygotowanie wieprzowiny według tego przepisu jest bardzo proste i szybkie.

Niezbędne składniki

  • kilogram schabu wieprzowego
  • 1 pomidor
  • 2 cebule
  • 250 gramów sera
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka ketchupu
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka majonezu

Jak przygotować?

W pierwszym kroku kroimy cebulę na pół pierścienie. Do cebuli dodajemy majonez, sól, pieprz oraz dokładnie mieszamy bardzo dokładnie.

Następnie kroimy pomidory w koła. Dodajemy śmietanę i ketchup z musztardą. W tym momencie bierzemy schab i kroimy w plastry o grubości około 1.5 cm, plastry nacinamy w siatkę. Całość solimy i doprawiamy.

Schab kładziemy na blasze, która wyłożona jest papierem do pieczenia. Smarujemy go sosem, który wcześniej przygotowaliśmy i kładziemy cebule oraz pomidor.

Tak przygotowany schab przykrywamy folią i pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 200 stopni. Około 10 minut przed końcem zdejmujemy folię i dodajemy sera na kawałki schabu. Smacznego.

error: Treść zabezpieczona !!