Odkąd spróbowaliśmy tego pysznego mięsa, już nie robimy tradycyjnie. Przepis na pyszne pieczone plastry wołowiny
Prezentujemy wyjątkowy przepis na pieczone plastry wieprzowiny. Po zapoznaniu się z tym przepisem już nigdy nie zrobi się wieprzowiny w sposób klasyczny. Przygotowanie wieprzowiny w ten sposób może zaskoczyć każdego, kto jej spróbuje. Przygotowanie wieprzowiny według tego przepisu jest bardzo proste i szybkie.
Niezbędne składniki
- kilogram schabu wieprzowego
- 1 pomidor
- 2 cebule
- 250 gramów sera
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka ketchupu
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżka majonezu
Jak przygotować?
W pierwszym kroku kroimy cebulę na pół pierścienie. Do cebuli dodajemy majonez, sól, pieprz oraz dokładnie mieszamy bardzo dokładnie.
Następnie kroimy pomidory w koła. Dodajemy śmietanę i ketchup z musztardą. W tym momencie bierzemy schab i kroimy w plastry o grubości około 1.5 cm, plastry nacinamy w siatkę. Całość solimy i doprawiamy.
Schab kładziemy na blasze, która wyłożona jest papierem do pieczenia. Smarujemy go sosem, który wcześniej przygotowaliśmy i kładziemy cebule oraz pomidor.