Każdemu zasmakuje – Oryginalna pyszna przekąska, która znika ze stołu w mgnieniu oka.
Danie te jest przygotowywane bardzo szybko i łatwo, więc nawet początkująca gospodyni może sobie z nim poradzić.
Kiełbasa w cieście okazuje się bardzo apetyczna i natychmiast znika ze stołu. Twoja rodzina z pewnością doceni te pyszne danie. Ze względu na delikatne ciasto jest niezwykle smaczne. Wypróbuj!

Składniki
- 200 g gotowanej kiełbasy (według uznania np. szynki)
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki mąki
- 5 łyżek mleka
- 1 jajko
- 2 łyżki oleju roślinnego
- sól i zmielony czarny pieprz do smaku

Przygotowanie
Umieść jajko w osobnym pojemniku i wlej do niego mleko. Następnie dodaj majonez, sól i czarny pieprz. Dobrze wymieszaj i wsyp mąkę. Ubij masę widelcem lub trzepaczką, aż będzie gładka. Pokrój kiełbasę na koła i włóż do ciasta. Następnie wkładaj kawałki na rozgrzaną patelnię z olejem roślinnym, smaż przez 3 minuty z każdej strony.