Ta przystawka robi furorę na przyjęciowym stole. Nikt się jej nie oprze. Raz dwa i gotowe…a jakie to pyszne!

Przystawka ta jest przygotowywana dosłownie w kilka minut. Będzie świetnie wyglądać na świątecznym stole. Prezentuje się naprawdę pięknie, Twoim gościom z pewnością się spodoba. Pyszna, świeża i niezwykle aromatyczna!

Składniki

  • 2 jaja kurze
  • 100 g paluszków krabowych
  • 100 g twardego sera
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • sól, pieprz do smaku
  • ogórek
  • oliwki

Przygotowanie

Zetrzyj paluszki krabowe na drobnej tarce i przenieś do miski.

Ugotuj jajka na twardo, obierz i zetrzyj na tarce, dodaj do paluszków krabowych. Zetrzyj również ser i dodaj go do miski wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Posól i popieprz składniki do smaku, dodaj śmietanę i wymieszaj.

Ogórki pokrój w pierścienie i ułóż na talerzu. Z przygotowanej masy uformuj kulki i ułóż po jednej sztuce na plasterkach ogórka.

Oliwki pokrój w cienkie kółka i ułóż na górze przekąsek. Umieść wykałaczki na środku. Możesz podawać do stołu! Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!