Na wierzch ciasta:
Wyłóż folią spożywczą blachę do pieczenia 20 x 20 cm. Galaretki cytrynowe rozpuść w 0,5 l wrzącej wody i dokładnie wymieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia, a potem pozostaw je do wystudzenia. W międzyczasie podsmaż na patelni wiórki kokosowe na maśle i dodaj cukier. Smażyć powinieneś tak długo, aż wiórki się zarumienią.
Ubijaj na sztywno śmietankę na wysokich obrotach. Jeśli ubijasz 30% to z dodatkiem śmietan fix (przy 36% dodatki są niepotrzebne). Do dużej miski dodaj cukier puder, cukier wanilinowy oraz stopniowo dodawaj łyżka po łyżce twaróg, ciągle miksując na niskich obrotach.
Gdy wszystkie składniki już się wymieszają na jednolitą masę, dodaj galaretkę i jeszcze raz delikatnie zmiksuj. Masę odstawić, aby stężała.