Przed pieczeniem:
Drożdże rozgniatamy do pojemnika z mlekiem. Na razie mieszamy i odkładamy. Do większej miski dodaj mąkę, jogurt, roztopione masło, sól. Teraz do miski wlewamy również mleko drożdżowe.
Mieszankę dobrze wymieszać łyżką, wymieszać ciasto. Przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na około 1,5 godziny. Kwaśne ciasto kładziemy na blacie, trochę mu pomagamy. Zwijamy go w prostokąt.
Rozwałkowane ciasto posyp zmiękczonym masłem. Posyp tartym serem. Przetłumaczymy ciasto na trzy części, pomożemy i przetłumaczymy je ponownie.
Następnie rozwałkowujemy ciasto. Posyp zmiękczonym masłem. Teraz posyp startym serem. Przetłumaczymy i rozprowadzimy ponownie, tak jak w poprzednich krokach. Cały ten krok powtórzymy jeszcze raz. Ciasto będziemy rozwałkować na grubość 2-3 centymetrów.
Za pomocą formy wycinamy z ciasta kółka, układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Niech wyrośnie na około 15-20 minut. Jajka rozbijamy do miseczki, nacieramy nią pogany, wierzch posypujemy serem. Piec w 15-20°C w 200°C.