Wszyscy uwielbiamy miękkie cukierki kokosowe z kremowym środkiem i chrupiącymi orzechami. Jest to szybki przepis, który można wykonać w domu. Przepis nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności. Wymaga jedynie kilku składników, które prawdopodobnie masz już w domu.
Pozwól orzechom ostygnąć przez chwilę we wrzącej wodzie. Dzięki temu łatwiej będzie je obrać. Wafle możesz pokruszyć za pomocą wykrawacza do ciast, robota kuchennego lub innych narzędzi.
Należy roztopić czekoladę. Roztop czekoladę w kuchence mikrofalowej lub w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszaj posiekane wafelki z czekoladą. Zachowaj około 3 łyżek czekolady w pojemniku na później.
Z masy uformować kulki i do każdej z nich dodać po jednym orzechu. Kulki powinny być przechowywane w lodówce przez co najmniej 20 minut.
Po tym czasie zanurz każdą kulkę w wiórkach kokosowych lub czekoladzie.