Nieśmiertelny przepis na retro wielkanocną babkę: Robię tak od 40 lat, nic nie przebije smaku.
Szukasz świetnej porady na wielkanocne smakołyki? Co powiesz na wypróbowanie ulubionego przepisu retro, który nigdy nie zawodzi?

Składniki:
- 6 jajek
- 1 opakowanie marynowanych warzyw
- 376 g sosu tatarskiego
- 150 g masła
- 30 gramów salami
- 33g żelatyny – na jajecznicę
Przygotowanie:

Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo. Odcedź i ostudź. Następnie obieramy je ze skórki.

Odcedź mieszankę warzyw – marynatę odstaw. Wlać napar do 300 ml wody. Następnie płyn dzielimy na dwie połowy.

Dodaj masło do połowy (150 ml) i postaw na ogniu. Pozwól mu się zagotować, a następnie zdejmij z ognia. Drugą połowę marynaty (150 ml) postawić na ogniu i zagotować.

Zdjąć z ognia i dodać 33 g żelatyny. Jajka przeciskamy przez popychacz lub drobno siekamy. Salami również drobno kroimy.

Drobno siekamy również odsączoną mieszankę warzywną, ale nie zaleca się dodawania cebuli i ostrej papryki. Następnie do pokrojonych kawałków dodać marynatę (jajka, salami). Na koniec dodać mieszaninę żelatyny i sos tatarski.
