Moja rodzina wyrywa sobie przepis z rąk. Poznaj przepis na te pyszne nadziewane roladki, które robię już od 20 lat.
Soczyste i pyszne mięsne roladki. Wystarczy tylko schab, ser i ogórki kiszone. Przepis gości na moim stole już prawie od 20 lat.
Roladki mięsne jako doskonała alternatywa tradycyjnych steków. Potrzebujesz tylko trzech składników, aby stworzyć fantastyczne danie. Zawijasz, doprawiasz, pieczesz i gotowe! Doskonale sprawdzą się zarówno jako główne danie, jak i na lunch.

Składniki:
- 700-800 g schabu, karkówki bądź kurczaka
- 2-3 ogórki kiszone
- 100 g sera
- Sól
- Przyprawy do smaku
Przepis:
Mięso kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Wszystkie kawałki z osobna z obu stron posypujemy solą i pozostałymi przyprawami.
Marynatę przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na około 30-40 minut. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, a ogórki kroimy na cztery części.
Mięso rozkładamy na blacie, kładziemy na nim ogórek i zwijamy w rulon. Czynność powtarzamy przy każdym kawałku.

Rozkładamy mięso w naczyniu wysmarowanym olejem obok siebie. Roladki smarujemy olejem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut.

Pod koniec czasu posypujemy każdą roladkę startym serem i ponownie wkładamy do piekarnika.

Po upływie wymaganego czasu wyjmujemy mięso z piekarnika, ponownie posypuje my serem i serwujemy.