Pokrój obrane i umyte ziemniaki na plastry. Umieść je w naczyniu do zapiekania, dodaj mieloną paprykę, czarny pieprz i olej.
Starannie wymieszaj składniki ręką. Przekrój piersi z kurczaka poziomo na dwie części, przykryj folią i spłaszcz tłuczkiem.
W małej miseczce połącz sól, mielony pieprz i ulubione zioła. Posyp mięso tą mieszanką z obu stron i wmasuj w nie przy pomocy dłoni.
Przygotuj majonez, mieszając olej, ocet, jajko, musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek za pomocą blendera ręcznego. Połącz posiekaną natkę pietruszki, starty ser i czosnek.
Posmaruj piersi z kurczaka majonezem, a następnie nałóż farsz i zawiń roladki.
Umieść roladki na warstwie przygotowanych ziemniaków, a wierzch posmaruj majonezem.
Piecz w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180°C. Następnie posyp roladki startym serem i piecz przez kolejne 5 minut w temperaturze 180°C.