Rożki mięsne z kuchni bałkańskiej – Nie przegap przepisu, w sklepie czegoś tak dobrego nie kupisz
Małe rożki mięsne z kuchni bałkańskiej nie są skomplikowane, a wystarczy do nich mięso mielone, resztę prawdopodobnie będziesz mieć w domu. Podawać z posiekaną cebulą, musztardą i pieczywem lub ziemniakami.
Składniki
- 500 g mięsa mielonego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 duża cebula
- zmielony czarny pieprz
- 1 szczypta soli
- ostra papryczka
- majeranek
- olej

Proces przygotowania
- Cebulę obieramy, drobno siekamy i mieszamy z mięsem.
- Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
- Z wymieszanej masy uformować kształt cegły i odstawić do lodówki na około godzinę.
- Po ostygnięciu z zastygłej masy wycinamy plastry o grubości 2-3 cm, z których formujemy bułki.
- Piec na patelni z odrobiną oleju lub na grillu , ciągle obracając.
- Podawane z cebulą, musztardą i ziemniakami lub pieczywem.