Ryba po królewsku z przepisu mojej teściowej. Podbij serca swoich gości dzięki tej potrawie

Jeśli szukasz oryginalnych przepisów na gorące potrawy, zdecydowanie powinieneś zwrócić uwagę na ten przepis na rybę po królewsku. Pyszne danie z ryb i warzyw pod złotą skórką z sera będzie wyglądać pięknie na każdym świątecznym i codziennym stole.

Aby przygotować rybę po królewsku, możesz wybrać dowolną rybę, na przykład filet z mintaja lub tilapię. A sam przepis możesz dostosować do własnych upodobań, dodając ulubione przyprawy i warzywa. Podbij serca swoich gości dzięki tej wspaniałej potrawie z ryb!

Składniki

  • Ryby – 1 kg
  • Majonez – 150 g
  • Twardy ser – 100 g
  • Cebula – 2 sztuki
  • Pomidor – 1 sztuka
  • Papryka – 1 sztuka
  • Przyprawa do ryb – do smaku
  • Sól – do smaku
  • Czarny pieprz (mielony) – do smaku

Przygotowanie

Pokrój ryby na porcje, obierz i posiekaj cebulę w krążki. Dodaj do cebuli przyprawy do ryb, majonez, pieprz, sól i delikatnie wymieszaj.

Połóż gotowaną marynatę na rybie i wymieszaj. Umieść rybę w lodówce na 30-40 minut.

Przykryj blachę do pieczenia pergaminem i połóż na niej rybę. Zalej marynatą. Na wierzchu ułóż pokrojone w plasterki pomidory i posiekaną paprykę. Posmaruj delikatnie majonezem i posyp tartym serem rybę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na pół godziny.

Smacznego! Nie zapomnij podzielić się przepisami z przyjaciółmi!

error: Treść zabezpieczona !!