Sałatka jest pyszna, sycąca i idealna na szybki dietetyczny obiad. Latem robię go również na grilla, jest fantastycznym dodatkiem, pełnym witamin, który dodatkowo pobudza przemianę materii, a co za tym idzie szybsze spalanie tłuszczu. Koniecznie spróbuj, sałatka jest świetna i jeśli chcesz nabrać formy przed latem, z odpowiednią dietą pójdzie gładko.
Jeśli po świątecznej uczcie czujesz, że Twoje trawienie wymagało dużo pracy, koniecznie wypróbuj ten przepis. Po sałatkach z majonezem i ciężkich posiłkach właśnie tego potrzebuje Twój organizm. Ponadto zastosowane składniki są pełne składników odżywczych i witamin, których ciepło potrzebuje szczególnie w sezonie grypowym.
Drobno posiekaj kapustę lub zetrzyj ją.
Zetrzyj marchewkę na drobnej tarce. Dodaj seler starty na grubszej tarce. W ten sam sposób zetrzyj jabłko.
Mieszamy. Warzywa przygotowane w ten sposób z jabłkiem. Przygotujemy dressing jogurtowy.
Do miski wkładamy biały jogurt, do którego dodajemy przeciśnięty czosnek i oliwę z oliwek. I odpowiednio doprawiliśmy solą i pieprzem.
Sałatka najlepiej smakuje schłodzona w lodówce przez co najmniej godzinę. Wtedy wszystkie smaki idealnie się łączą i sałatka jest pyszna.