Sałatka paryska – Szkoda, że wcześniej nie znałam tego przepisu

Popularna paryska sałatka, którą kupowaliśmy w bufetach na przekąskę, przygotowana według jednego z oryginalnych przepisów.

Sałatka z majonezem, doprawiona sosem, świetnie będzie smakować z białym pieczywem i z pewnością zadowoli Twoje podniebienia.

Składniki

  • 200 g miękkiego salami
  • 100 g ogórków sterylizowanych słodko-kwaśnych (2-3 szt.)
  • 1/2 małej cebuli
  • 3 łyżki sterylizowanego groszku
  • 150-200 g majonezu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • sól
  • mielony pieprz
  • ocet
  • 1 szczypta cukru (w razie potrzeby)

Proces przygotowania

  • Salami i ogórki pokroić w paski, obrać i drobno posiekać cebulę.
  • Dodać groszek, majonez i wymieszać.
  • W razie potrzeby dodać sól, pieprz, musztardę, sos, ocet i można lekko dosłodzić.
  • Pozostawić do ostygnięcia i podawać z białym pieczywem.

error: Treść zabezpieczona !!